GAT

De zomer is een gat in het jaar geworden. Menigeen gaat er een tijdje tussenuit. Ik weet nu al dat ik dat gat een beetje zal vullen met het nieuwste boekje van Coen Simon. Hij is een filosoof die heel begrijpelijk schrijft, dicht bij onze beleving. Deze keer heet zijn boek: Schuldgevoel. Over de behoefte aan dingen die we niet nodig hebben.
Interessant, nu we door bepaalde politici worden gestimuleerd om eens flink in te kopen en het geld te laten rollen. Nu we ook merken dat steeds meer mensen daar helemaal geen boodschap aan kunnen hebben, omdat hun inkomsten steeds krapper worden. Kennelijk is het opeens onze schuld geworden, dat de economie stagneert. Het gat in mijn begrijpen van deze onbegrijpelijke zaken hoop ik in de zomer dus wat te dichten met dit boekje, waarin aansprekende hoofdstukken als: Weggegooid geld en The skybox is the limit. Het boekje kost overigens maar € 7.95. Geen geld!
Maar een ander gat is niet zomaar te dichten, volgens Coen Simon. Dat is het gat in de zin van ons bestaan. Volgens de achterflap van het boek een gat dat vele malen groter is dan het gat in onze hand. Ook daar biedt de zomer misschien een gaatje voor, dat we opnieuw beseffen dat het gat in onze hand geen oplossing biedt voor het gat in onze ziel. Maar wat dan wel? Dat mogen we allemaal lekker eens zelf bedenken. Of het wordt een onderwerp van een goed gesprek.
Een fijne zomer!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s