JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Het nieuwe jaar is begonnen. Het programma voor het komende half jaar staat weer klaar in de leeskast bij de ingang van de kerk of, voor wie daar thuis is, op de website van de Bethelkerk. Uw/jullie aandacht daarvoor en hopelijke deelname is niet vanzelfsprekend maar werkelijk bijzonder in deze tijd.
Mensen leggen zich niet meer zo gemakkelijk vast. Het is haast een natuurlijke vrijblijvendheid, die in ons wordt aangewakkerd door de samenleving. Liefst ieder jaar een ander energiebedrijf of een andere ziektekostenverzekering. Als je werk zoekt vindt je op het moment haast alleen iets tijdelijks of flexibels. En als je wat ouder bent vaak helemaal niets.
Ergens bij horen spreekt niet vanzelf. De droom van de hond (uit de serie Gouden Boekjes) die helemaal van zichzelf was, lijkt uit te komen. Maar of dat wel zo prettig is.
In de kerk houden we hoog, dat we er juist niet alleen voor staan. De Eeuwige, God zelf, wilde onze metgezel zijn. In de gemeente kun je dat ook oefenen, elkaar niet alleen er voor te laten staan. Maar ook om er niet altijd alleen voor te willen staan en flink te zijn, zo van: Ik redt me wel.
In deze veelkleurige samenleving waar we als kerk inmiddels een plek in de marge hebben, kan het gevoel je ook bekruipen, dat je er alleen voor staat. Alleen, om die prachtige verhalen uit de Bijbel door te vertellen en van kracht te laten zijn. Maar in januari zijn twee visitatoren van de kerken in de provincie in onze gemeente langs geweest. Piet Koenes schrijft daarover in deze Bron. Ook zij lieten merken, dat we er niet alleen voor staan.
Bovendien vinden we in Amsterdam-Noord allerlei bondgenoten en metgezellen, binnen en buiten de kerken, om samen mee op te trekken. Je moet elkaar wel zien staan en elkaar ontdekken en vinden. Daar beginnen we wel steeds beter slag van te krijgen.
Mensen leggen zich niet meer zo gemakkelijk vast. Instituten en verenigingen, fondsen en clubs, ze hebben het allemaal moeilijk in het tijdperk van het individu. Maar niets belet het om dan tenminste even met elkaar op te trekken, even elkaars metgezel te zijn. Dat kan uitgroeien tot mooie ervaringen van er niet alleen voor te staan. Spannend en moedgevend!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s